Adaptacije stanova

Obzirom da u stanu provodimo veći dio života, stan treba biti funkcionalan, udoban i oku ugodan. Nije li tako trebalo bi razmisliti o adaptaciji i preuređenju stana jer bi taj prostor trebao biti oaza mira i spokojstva u kojoj svako ima svoju sobu ili barem kutak prilagođen individualnim potrebama.

Mjeru udobnosti kao i visinu estetskog dojma mozemo regulirati na razne nacine.
Funkcionalnost, medutim, većim djelom ovisi o preciznom poštivanju odredenih normi.
Da bi nešto bilo funkcionalno prije svega mora biti ispravno izvedeno, počevši od pravilnog rasporeda i veličine prostorija, preko instalacija, podnih obloga do osvjetljenja bilo dnevnog ili umjetnog.
Adaptacija nekog prostora u cjelosti obiman je, zahtjevan i vrlo odgovoran posao.
No kako smo već negdje na ovim stranicama naveli, svaki dobro organiziran posao kreće od pažljivog planiranja.
Dobro planiranje skraćuje trajanje samog izvođenja jer problemi i želje ne "iskrsavaju" nego se unaprijed predviđaju i dogovaraju.
Dobro planiranje, također, omogućava uvid u troškove a time i pravovremene odluke o obimu adaptacije.
Dobro planiranje, na kraju, rezultira kvalitetom izvedbe i poštivanjem rokova u optimalnim granicama.

Takvo planiranje izvedivo je jedino uz obostranu iskrenost i povjerenje.
Naš je običaj realno predvidjeti trajanje radova a to je obično ispit realnosti investitora, na kojem mnogi padnu. Ljudi nevjerojatno često nasjednu obećanjima kratkih rokova i gotovo isto toliko često te izvedbe traju neusporedivo duže od našeg predviđenog roka, koji je recimo bio duplo dulji od obečanog sa strane nekog drugog izvođača. Više smo puta doživjeli da nas takvi naručioci nazovu, ispričaju se i jasno izraze žaljenje zbog neuspjelog dogovora. Žalosno je, međutim, što je u tim situacijama nemoguće vratiti stvari na početak i tako svi izgubimo. Mi nešto vremena a investitori - puno živaca a često i novaca, jer vrijeme je novac i to svi vrlo dobro znamo.
Naša ponuda je besplatna i rado ćemo Vam ponuditi naše usluge.