PVC stolarija

Kao element vanjske fasada, prozor daje pročelju zgrade njen karakter. Iznutra, on definira udobnost i kreira ugođaj. Prozor je zbog toga istinski inovativan samo ako ispunjava bitne potrebe za toplinom, tišinom i sigurnošću, te se istovremeno skrbi da dizajn ide u korak s vremenom.
Brügmann system profila je svestran, jer Brügmann MD nudi pametnu kombinaciju toplinske zaštite, zaštitu od buke i zaštitu od provale sa suvremenim dizajnom. Na osnovu 40 godina iskustva u proizvodnji plastike, Brügmann MD ispunjava sve trenutne kao i buduće zahtjeve kvalitete i funkcionalnosti, jer inovativnom tehnologijom, propisi koji se mogu očekivati sutra su ispunjeni već danas. Moderan dizajn koji stvara raznovrsna moguća rješenja preko svjoje velike fleksibilnosti. Bilo da su to prozori ili vrata. Odabir peterokomornih Brügmann MD sistema profila poduzima se odlučan korak prema budućnosti.
Brügmann MD. Prozori su budućnosti. Za ljude koji gledaju unaprijed.

Sistem centralnog brtvljenja prozora. Značajka vidljiva na prvi pogled.

Optimalna zaštita od vjetra i vremena.
Velikog formata, zavareni kutovi na sredini i hermetički zatvoreni spojevi garantiraju visoko funkcionalnu pouzdanost i efektivnu zaštitu od vremena.

Osigurava od hladnog mosta
Peterokomorni sistem sa konstrukcijom debljine 73 mm ostvaruje optimalne uvjete za spriječavanje prodora hladnoće.

Visoki stupanj toplinske izolacije I zaštite od buke
Profili su dobro izvedeni peterokomorni sistemi. Konstrukcija dubine 73 mm i ududljenje za staklo od 16 mm omogućavaju montažu stakla do debljine od 43 mm. Upotrebom odgovarajućeg toplinskog izolacionog stakla. Moguće je postići niske UW vrijednosti od 0.92 W/m2K.

Pouzdana sigurnost
Sigurnosna oprema se pričvršćuje vijkom direktno u čelično ojačanje.

Garantirana postojanost
Veliko čelično ojačanje garantira visoki stupanj stabilnosti i torzionu tvrdoću.

Potrebno je minimalno održavanje
Materiali zaštičenog imena i savršena proizvodnja visoke kvalitete osiguravaju Brügmann prozorskim profilima životni vijek koji traje desetljećima i dugovječnu ljepotu.

Velik izbor oblika i boja.
Rezbareno ukrasno staklo u polu-udubljenom okviru daje profilu osobni izgled.